juni 15, 2024

Van alles!

Voor informatie

Wat te doen in Harderwijk?

De Veluwe is natuurlijk een van de leukste gebieden van ons land. Het gebied brengt je de mooiste natuur, maar ook de mooiste steden! Een van deze prachtige steden die je gezien moet hebben op de Veluwe is Harderwijk. Harderwijk heeft echt alles in huis om je vakantie tot een succes te brengen. Huur een van de vele vakantiehuizen Veluwe of boek een romantisch veluwe huisje 2 personen en ontdek de omgeving van Harderwijk! Wil je weten wat er allemaal in Harderwijk te doen is? Lees dan verder!

Dolfinarium

Zeg je Harderwijk, dan zeg je het Dolfinarium. Het Dolfinarium is veruit een van de leukste pretparken van ons land. In het park kun je de zeezoogdieren van dichtbij ontmoeten. Van dolfijnen tot walrussen, je vind ze allemaal in het park in Harderwijk! Er zijn dagelijks veel shows, zowel buiten als binnen, die jij kunt bekijken. Heb je ooit wel eens een dolfijn een salto zien maken? Het kan in het Dolfinarium! Daarnaast zijn er in het park ook veel verschillende speeltuinen waar je kroost zich heerlijk kan vermaken.

Binnenstad

Als je uitgekeken bent in het Dolfinarium, is het leuk om de binnenstad van Harderwijk in te lopen. Tijdens een stadswandeling loop je letterlijk door de tijd heen. Harderwijk heeft namelijk de mooiste straatjes, historische gebouwen. Middeleeuwse poorten, een eeuwenoude stadsmuur, doorkijkjes en verborgen hoekjes die jij nu allemaal kunt gaan ontdekken. De stad was voorheen een garnizoensstad, een universiteitsstad, een vissersstad en de stad van de munt. Let daarnaast ook goed op de klinkers. In sommige delen van de stad is namelijk kunst in de tegels verwerkt. Welke kunst dit is, mag je zelf gaan ontdekken.