juli 14, 2024

Van alles!

Voor informatie

snowboard-kopen

Een nieuwe snowboard helm

Het is tijd om een nieuw snowboard te halen. Behalve dat een helm natuurlijk nodig is voor bescherming is het ook fijn als deze goed zit en er een beetje leuk uitziet. Er is een brede keuze aan beschikbare helmen. Om te beginnen zijn er de hard-shell helmen. Deze helm bestaat uit twee delen waarvan een zacht om het hoofd zit met een harde shell eromheen. Ideaal als bescherming tegen het indringen van scherpe onderdelen. In-mold helmen zijn populair door de lage prijzen. Deze zijn erg licht qua gewicht en zitten comfortabel. De vizierhelmen zijn een echte trend, dit zijn helmen waar de skibril al aan vast zit gemonteerd. Je hoeft dus geen losse bril te kopen. Als laatste zijn er de multi-impact helmen. Deze zijn ideaal voor off-piste wanneer er obstakels alls takken etc. tegen de helm komen.

Nieuwe snowboard bindingen kopen

Als je veilig vast wilt zitten aan het snowboard moet je snowboard bindingen kopen. Snowboard bindingen zijn speciale systemen die je vast kunt klikken aan de skischoenen. Er zijn hier verschillende modellen in te vinden. Zo heeft ieder zijn eigen voorkeur en kun je het beste de keuze baseren op het niveau waar je je bevindt. Meestal werken bindingen met 2 of 3 straps die je kunt vastklikken. Bij bindingen gaat het niet per specifieke schoenmaat maar in de maten S, M en L etc. Zo staat S gelijk aan maat 33-39, M gelijk aan 39-43 en L aan alle schoenmaten boven de 43. Maak de juiste keuze!

De ideale snowboard schoenen

Zonder snowboard schoenen hebben nieuwe bindingen uiteraard weinig zin. Deze schoenen moeten comfortabel zitten om blessures te voorkomen. Aangezien iedereen andere voeten heeft is het handig om de schoenen eerst te passen. Vergeet niet om de juiste sokken gelijk aan te hebben zodat er zekerheid is dat de schoenen daadwerkelijk goed passen. Comfort is in dit geval belangrijker dan looks, maak de juiste keuze voor de skivakantie.

————————————————-