juni 19, 2024

Van alles!

Voor informatie

mineraal supplement

Hoeveel mineralen heb je nodig?

Er wordt meestal gepraat over vitamines, maar mineralen zijn net zo belangrijk voor onze gezondheid. Mineralen zijn stoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid. Ze zijn te vinden in eten en drinken, maar dit is soms niet genoeg. Voor al deze mineralen zijn er supplementen te vinden om je niveau op peil te houden, dus haal een mineraal supplement

Ijzer

Ijzer is belangrijk voor de vorming van hemoglobine en dit is een eiwit dat zuurstof naar de cellen brengen. Het zit vooral in rood vlees en ijzer is een mineraal om goed in de gaten te houden als je bijvoorbeeld vegetarisch bent. In gewone multivitaminepillen zit niet zoveel ijzer, dus ijzerpillen zijn dan een beter alternatief.

Kalium

Kalium zorgt ervoor dat je bloeddruk op peil blijft en het is vooral te vinden in aardappelen, groente, fruit en vlees. Kalium speelt ook een rol bij het samentrekken van de spieren. Een tekort aan kalium ontstaat vaak door vochtverlies en dit kan leiden tot hartritmestoornissen. Kaliumsupplementen kunnen helpen bij dit probleem.

Natrium

Natrium zorgt voor de vochtbalans van je lichaam. Het regelt je bloeddruk en de prikkeloverdracht in spier- en zenuwcellen. Natrium is een onderdeel van zout en dit zit vooral in bewerkte producten zoals kant- en klaarmaaltijden.