juni 12, 2024

Van alles!

Voor informatie

De geschiedenis van fitness

Een sportschool starten is tegenwoordig niet al te ingewikkeld, maar er zit hier natuurlijk ook een geschiedenis achter. De fitness van nu is niet de fitness van vroeger, toen het nog maar net bestond. Eeuwen voor Christus bestond het al en werd als eerst uitgevonden door Hindoestanen uit India. Er waren toen nog geen apparaten, totdat de Oude Grieken dit wel deden. Er werd een zogeheten ‘gymnasion’ opgericht, een plek waar mensen elkaar konden ontmoeten en konden trainen. Dit werd steeds meer een basis voor de latere sportscholen die opgericht werden. Later kwam dit ook in Europa terecht en kwamen er ook andere soorten sport zoals judo en bodybuilding. Later hebben Johan Friedrich en Friederich Jahn zich meer verdiept in apparaten en kwam de gymnastiek uit voort.

Wil je een sportschool starten in 2022 of heb je er al een maar wil je weten wat de trends zijn op fitnessgebied? Dan zit je hier goed, want wij vertellen je wat de trends zijn om mee te nemen voor jouw sportschool. Sinds de corona pandemie zijn er veel activiteiten online geweest en soms zelfs nog steeds. Zo kun je ook virtueel sporten in je diensten meenemen, bijvoorbeeld via een app met begeleiding. Naast virtueel trainen is ook buiten trainen steeds populairder geworden. En zeg nou zelf, frisse lucht is toch ook erg fijn? (Behalve in de winter en regen dan….).

Wat nog meer?

Ook maken steeds meer mensen gebruik van ‘draagbare technologie’, oftewel fitnesstrackers of sporthorloges. Je kunt hierop inspelen in je eigen sportschool door te investeren in apparaten die hiermee verbinding kunnen maken. Mensen worden zich ook steeds meer bewust van yoga en meditatie, oftewel mindfulness. Deze dienst aanbieden kan dus ook zeker geen kwaad. HIIT-training is intensief maar wel steeds populairder. Ook het gebruik van eigen lichaamsgewicht wordt steeds meer toegepast in trainingen.