juni 12, 2024

Van alles!

Voor informatie

Alle voor- en nadelen van een crosstrainer op een rijtje.

Helaas heeft corona ook als gevolg dat de sportscholen moeten sluiten. Wat moet je dan? Gelukkig betekent dit niet dat je helemaal niet meer kunt sporten. Integendeel: lekker sporten buiten in de natuur is weer helemaal terug. Ook doen steeds meer mensen home-workouts. Dit kun je doen met slechts je lichaamsgewicht, je kunt apparatuur kopen en je kunt zelfs een fitnesstoestel leasen. In dit artikel lees je alles over de crosstrainer, een van de bekende fitnesstoestellen. Wat zijn de voor- en nadelen? Je leest het hieronder.

Wat is een crosstrainer?

In het geval dat je wil afvallen of simpelweg gewoon aan je conditie wilt werken, dan is de crosstrainer ideaal. Een crosstrainer is vooral in deze tijden in veel huishoudens te vinden. De crosstrainer is een cardio apparaat. Je maakt hierbij een voor schuivende beweging, waardoor je niet alleen je onderlichaam, maar ook je bovenlichaam gebruikt.

Voor- en nadelen van de crosstrainer.

Of je nou kiest voor een fitnesstoestel leasen of een crosstrainer kopen, er zitten verschillende voor- en nadelen aan de crosstrainer. Hieronder bespreek ik eerst de voordelen:

  • Je traint je gehele lichaam
  • De beweging op de crosstrainer is niet belastend voor je spieren en gewrichten.
  • Je verbrand relatief veel calorieën, namelijk zo’n 500 á 600 kcal per uur. Hierdoor wordt afvallen een stuk makkelijker.
  • Je kunt Netflix kijken terwijl je sport. Wie wil dat nou niet?

Wat zo zijn voordelen heeft, heeft uiteraard ook nadelen. Hieronder geef ik een korte opsomming van mogelijke nadelen van een crosstrainer.

  • Een crosstrainer is prijzig, net zoals het kopen van fitnessapparatuur over het algemeen.
  • Niet iedereen heeft een plekje in huis voor een crosstrainer.
  • Het kan snel vervelen, aangezien je slechts een constante beweging maakt. Afwisseling ontbreekt.

Kortom, of een crosstrainer wat voor jou is, is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Houd je doelen overzichtelijk en kies iets dat bij jou past.