juni 19, 2024

Van alles!

Voor informatie

locker 5

Wat zijn smart lockers en wat kan en er mee

Smart lockers zijn moderne opbergkluisjes. De wereld wordt technologischer, en zo ook de kluisjes. Smart lockers zijn digitaal te beheren. Sleutels komen er niet meer aan te pas, en zo ook het verliezen van de sleutels niet. De smart lockers zijn te openen met een code of wachtwoord. Het wachtwoord bestaat meestal uit een cijfercode. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van smart lockers, omdat het een stuk makkelijker te gebruiken is en ook qua beheer hoef je minder te regelen. Het uitgeven en bijhouden van de sleutels hoeft bijvoorbeeld niet meer.

Het gebruik van lockers met een pincode

Het gebruik van lockers met pincode is vrij gemakkelijk. Er is geen gedoe meer met sleutels, registratie ervan en het eventueel verliezen van de sleutels. Je kan de lockers met pincode namelijk gewoon openmaken door het wachtwoord in te voeren. Dit wachtwoord is meestal persoonlijk, of wordt vrijgegeven wanneer je er eentje reserveert. Je kan er waardevolle dingen in opbergen, om ze veilig te houden. Of wanneer je bijvoorbeeld naar een pretpark gaat, kun je hier de spullen die je niet mee wilt nemen bewaren. De lockers met pincode kunnen overal geplaatst worden, een pretpark dus, maar ook een sportschool, op de werkvloer, een school, of andere bedrijven.

Click en Collect

Smart lockers worden ook veel gebruikt voor click en collect pakketjes. Wanneer klanten iets bestellen maar weten niet thuis te zijn voor bezorging, kunnen zij ook kiezen voor de click en collect optie. Met deze optie wordt het pakket afgeleverd op een bepaalt punt, waar bij de klant het pakket uit een locker kan halen. Hiervoor krijgen ze dan een code, waarmee ze wanneer het hun uitkomt, het pakket kunnen ophalen. De klant kan dit allemaal zelf regelen, er is in principe geen medewerker nodig. Wat ook een fijne bijkomstigheid is, is dat er geen wachtrijen zijn! De klant kan dus snel en efficiënt het pakket ophalen.