juni 12, 2024

Van alles!

Voor informatie

pexels-ron-lach-8844606

Een zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin, overbodige luxe of een extraatje die het plezier dat het oplevert ruimschoots waard is. De laatste jaren is het laatste flink in opkomst. De zwembaden worden beter betaalbaar en plezier dicht bij huis is ons kennelijk steeds meer waard. Waar het vroeger werd gedaan met een klein opblaasbadje voor de kinderen waar je als volwassenen dan ook een moment in opfriste is nu  geworden tot grote opzet zwembaden waarin iedereen met gemak past of een opblaasbare jacuzzi waarin de volwassenen dagelijks een moment van ontspanning kunnen pakken. Kortom, zwembaden zijn eigenlijk niet meer weg te denken.

Buurten komen samen  

Kinderen die in de buurt elkaar treffen rondom het zwembad bij een van de buurtbewoners, ouders die komen kijken en het plezier van de kinderen is van ver te horen. Voor kinderen is het opzet zwembad waarschijnlijk het meest ideaal. Lekker veel ruimte in een rond, vierkant of rechthoekig zwembad. Mogelijkheid om deze te verwarmen is er uiteraard ook. Sluit een verwarming aan of maak gebruik van de warmte van de zon, alles is mogelijk. Voordeel van zwemmende kinderen in de tuin is uiteraard het toezicht van een ouder die altijd in de buurt is.

Als de zomer voorbij is

Iedereen denkt altijd dat het probleem ontstaat als de zomer voorbij is en het bad opgeruimd moet worden. Hoe vouw je dat netjes op en waar ga je het laten? Verrassend genoeg is daar uiteraard door de fabrikant over nagedacht want in de meeste gevallen houd je slechts een relatief klein pakket over dat je prima kunt opruimen in een schuur of op de zolder. Ook dat hoeft dus geen probleem te zijn. Genieten van de waterpret in de zomer en toch niet de hele winter een opgevouwen zwembad voor je voeten.