juni 15, 2024

Van alles!

Voor informatie

Credit management verbeteren

Credit management verbeteren

Hoewel het in Nederland nog niet zo populair is als in de Verenigde Staten, is credit management wel een belangrijk onderdeel in ieder bedrijf. Vaak wordt er bij credit management gedacht aan debiteurenbeheer. Dat is niet gek, debiteurenbeheer is er een onderdeel van. Maar als je aan credit management verbeteren denkt, komt er meer bij kijken dan alleen debiteurenbeheer. Ook incasso en kredietinformatie zijn belangrijke onderdelen voor credit management verbeteren.

Externe partij inschakelen

Je kunt je credit management verbeteren door de hulp in te schakelen van cbmk. Er wordt hierbij gericht op het beperken van kredietrisico’s, het verkorten van betalingstermijnen en het vergroten van het werkkapitaal. Dat werkkapitaal wordt vaak ook de cashflow genoemd. Credit management verbeteren doe je door te richten op incasso, kredietinformatie en debiteurenbeheer. Ieder van deze onderwerpen heeft een eigen toegevoegde waarde die van belang is voor credit management. Samen zorgen ze dat je credit management kunt verbeteren.

Credit management verbeteren

Je staat er niet alleen voor

Zo zorg je door een laag debiteurensaldo dat je bedrijf een goede kredietwaardigheidsscore heeft. Daar zijn lage afschrijvingen ook een belangrijk bijdrage voor. Zorgen dat incasso’s op tijd betaald worden is ook een onderdeel van credit management verbeteren. Zo worden risico’s beperkt en termijnen verkort. Je hoeft gelukkig niet zelf al deze dingen te realiseren, daarvoor schakel je een extern bureau in om je te helpen met het verbeteren van je credit management. Meer informatie vind je op de website van cbmk.