november 4, 2024

Van alles!

Voor informatie

Biologische kokosolie; een gezond alternatief om in te bakken

Biologische kokosolie staat bekend als één van de gezondste olies om in te bakken en mee te koken. Olijfolie is een goed alternatief en bevat veel gezonde vetten, maar je kunt het niet te heet laten worden. Kies je voor kokosolie, dan kun je heter bakken en geef je je eten een andere smaak.  Het is zelfs mogelijk om in sommige soorten kokosolie te frituren. En omdat kokosolie voor 100 procent uit verzadigde vetzuren bestaat, heeft het een hele andere voedingswaarde dan de rest van de beschikbare olies.

De voedingswaarde van kokosolie

Kokosolie bevat een zeer hoog gehalte aan middellange keten vetzuren, waaronder laurinezuur, caprylzuur en caprinezuur. Andere oliën en bronnen van verzadigd vet bevatten voornamelijk lange keten vetzuren. Deze middellange keten vetzuren zijn aanzienlijk makkelijker te verteren en zijn ook iets minder calorierijk. Hierdoor wordt het snel door je lichaam omgezet in energie. Daarnaast kunnen deze zuren bepaalde bacteriën en schimmels tegenwerken. Kies wel altijd voor biologische kokosolie. Deze wordt namelijk koel geperst, zodat er geen voedingsstoffen verloren gaan. Behalve gezonde vetten bevat de olie dan verder geen andere toegevoegde middelen, zodat je zeker weet dat je een eerlijk en puur voedingsmiddel te pakken hebt