juni 15, 2024

Van alles!

Voor informatie

vintage stoel

3 tips om jouw woonkamer in te richten volgens de klassieke stijl

Houd je van klassiek en wil je jouw woonkamer graag een gezellige, ouderwetse sfeer geven? Dan is het ontzettend leuk om jouw woonkamer in de klassieke stijl en met retro meubels in te richten. Maar hoe doe je dit dan? Hieronder vind je drie tips.

Tip 1: Combineer zachte en sprekende kleuren

In een klassieke woonkamer zie je vaak een mengelmoes terug van zachte en sprekende kleuren. De zachte kleuren worden vaak gebruikt als basis en de sprekende kleuren voor de accenten. Deze sprekende kleuren zijn trouwens niet opvallend en fel, maar wel wat donkerder dan de zachte kleuren.

Mooie zachte kleuren voor een woonkamer in klassieke stijl zijn beige, crème en oudroze. Meer sprekende kleuren die je zou kunnen gebruiken zijn bijvoorbeeld rood-paars, bruin en zwart.

horeca meubilair

Tip 2: Maak een combinatie van verschillende meubels

Een groot voordeel van de klassieke stijl is dat je van alles met elkaar kunt combineren. Natuurlijk is het wel goed om slechts een beperkt aantal kleuren aan te houden voor de gehele kamer, maar je kunt wel een combinatie maken van verschillende meubels. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een leren roodpaarse bank en een zwart-witte stoel met stoffen bekleding.

Tip 3: Ga voor retro meubels

Retro meubels worden inmiddels weer steeds populairder en ze kunnen natuurlijk niet missen in een woonkamer in de klassieke stijl. Ga daarom tweedehands zaken langs en kijk wat je hier kunt vinden.